Balzamas SAN ROKKO

24,21 EUR
Su PVM

Pagal seną tradicinį receptą pagamintas gydomasis balzamas su arbatmedžio eteriniu aliejumi ir kitų augalų. Balzamas SAN ROKKO – tai aktyviai veikiantis specialiai sukurtas produktas, efektyviai padedantis nuo įvairių odos susirgimų. Atkuria odos struktūrą, apsaugo nuo UV (ultravioletinių) spindulių, minkština ir drėkina odą.

Naudoti, jei vargina:

• odos sausumas, jautrumas, dirglumas, uždegimai ir paraudimai, alerginis išbėrimas

• terminiai I-II laipsnio odos nudegimai, odos nudegimai saulėje (gydymui ir profilaktikai), aknės

• trofinės žaizdos, opos, žvynelinė, egzemos, dermatitai, abscesai (pūliniai)

• baltmė (vitiligo), landuonis

• paprastieji spuogai, herpesas, poodinės kraujosruvos

• įvairios lokalizacijos skausmai (masažuoti)

Kodas
C 33
Grynasis kiekis
50 ml
Kiekis

Balzamo pavadinimas siejamas su šventuoju Roku, kaip tikima, gelbėtoju nuo daugelio ligų ir maro. Ant produkto pakuotės – šio šventojo atvaizdas.

Balzamo SAN ROKKO pagrindą sudaro gydomosios žolelės, kuriomis, pagal padavimą, šventasis Rokas gydė žmones. Jo veikimą sąlygoja gydomosios augalų ir kitų jame esančių komponentų savybės.

Arbatmedžio aliejus yra efektyvi antivirusinė ir priešgrybelinė priemonė, turinti priešuždegiminių ir skausmą mažinančių savybių. Nuima alergines reakcijas, naikina stafilokokus ir streptokokus, švarina ir dezinfekuoja žaizdas, ramina nudegimų sukeltus skausmus, skatina nubrozdinimų ir pjautinių žaizdų gijimą, padeda nuo grybelinių odos susirgimų, egzemos, ramina vabzdžių įgeltų vietų niežėjimą ir tinimą, padeda naikinti karpas ir herpes viruso sukeltus odos pažeidimus, padeda nuo vėjaraupių ir dedervinių.

Snapučių aliejus pasižymi antiseptiniu, tonizuojančiu ir atjauninančiu veikimu, nes jame esančios vertingos medžiagos – geraniolis, citronelolis ir geraniltiglinatas skatina ląstelių atsinaujinimą, šalina išbėrimus, spuogus, egzemą, odos pleiskanas, atkuria nudegusios odos struktūrą. Palankiai veikia problemišką odą. 

Agurklių aliejus turi daug gama-linoleno rūgšties, kuri stimuliuoja priešuždegiminiu veikimu pasižyminčių prostaglandinų gaminimąsi ir mažina arachidono rūgšties oksidavimosi metabolinę produkciją, aktyvinančią uždegimus.

Sojų glicinas – tai baltymų šaltinis, stiprinantis odos lipidinį barjerą. Padeda išsaugoti kolageno skaidulų judrumą, pasižymi stipriu drėkinamuoju veikimu, minkština odą ir skatina ląstelių regeneracijos procesus. Gerina odos ląstelių medžiagų apykaitos procesus, efektyviai atkuria drėgmės balansą, stiprina odos apsaugines funkcijas. 

Trispalvių našlaičių ekstraktas turi daug gydomųjų savybių. Šio augalo šaknyse yra alkaloido violino ir saponinų, lapuose ir stiebuose – vitamino C, salicilo ir kitų vertingų rūgščių bei gleivių. Trispalvių našlaičių ekstraktas pasižymi minkštinamuoju, priešuždegiminiu ir antialerginiu veikimu, užgydo žaizdas, palankiai veikia odą uždegimų, pleiskanojimo ir spuoguotumo atvejais. 

Ežiuolių ekstraktas – tai kompleksas biologiškai aktyvių medžiagų, turinčių baktericidinių, antivirusinių, priešgrybelinių ir imunitetą stiprinančių savybių. Ežiuolė aktyvina fagocitozės vyksmą, leukocitų migraciją į uždegimo židinius, aktyvina T-limfocitus, stimuliuoja interferono produkavimąsi. Ji stiprina adaptacines organizmo galias, aktyvindama jo hormoninę veiklą. Turi baktericidinių, priešgrybelinių ir antivirusinių savybių(slopina stafilokokų ir kitų kokų dauginimąsi). Ežiuolių ekstraktas aktyviai veikia prieš stafilokokus, streptokokus, herpes virusą, pienligės sukėlėją ir kt. Vartojamas nuo bakterinių odos susirgimų, žvynelinės, alerginių dermatozių, egzemų, dermatitų, spuogų; švarina ir gydo žaizdas ir dėl nudegimų ar kitų priežasčių atsiradusias opas.

Medetkų ekstraktas turi karčiųjų medžiagų, gleivių(2,5%), organinių rūgščių(obuolių ir salicilo), eterinio aliejaus, beta karotino, vitamino C, flavonoidų, bioflavonoidų, saponinų, rauginių medžiagų, dervų(per 3%), inulino. Pasižymi priešuždegiminiu, baktericidiniu(ypač stafilokokų ir streptokokų atžvilgiu) ir priešgrybeliniu veikimu. Gydo žaizdas, skatindamas audinių sutraukiamąsias savybes ir jų regeneraciją. Kosmetologijoje medetkų ekstraktas naudojamas kaip efektyvi sausos ir vystančios odos drėkinamoji ir tonizuojamoji priemonė; nuo bėrimų ir spuoguotumą sukeliančių infekcijų. Rekomenduojamas žaizdų, nubrozdinimų, pūlingų uždegimų, furunkuliozės gydymui. Saugo odą nuo galimų randų susidarymo gyjant žaizdoms arba nykstant odos bėrimams. Tinka gydantis nuo kojų venų uždegimų, dedervinių, tinimų dėl nušalimo ir pan. 

Šlamučių ekstraktas turi eterinio aliejaus, flavonoidų, askorbo rūgšties, vitamino K, karčiųjų, rauginių medžiagų ir kt. Pasižymi biologiškai aktyviu priešuždegiminiu ir baktericidiniu veikimu, ramina odą. 

Jonažolių ekstraktas turi eterinių aliejų(azuleno, cholino), flavonoidų(izokvercetino, rutino, kvercetino), fitoncidų, karčiųjų ekstraktinių medžiagų, vitamino C ir karotino. Pasižymi ypač dideliu antibakteriniu aktyvumu auksinio stafilokoko ir gramteigiamos mikrofloros atžvilgiu. Vartojamas pūlingų odos uždegimų atvejais.

Saulėgrąžų aliejus padeda žaizdų epitelizavimuisi. Jame yra iki 45% riebalų, 27% angliavandenių, 13-20% baltyminių medžiagų, chlorogeno rūgšties, rauginių medžiagų, karotinoidų, fosfolipidų, citrinų ir vyno rūgščių. Nustatytas jo bakteriostatinis veikimas(bakterijos nustoja augti ir daugintis) baltojo ir auksinio stafilokokų atžvilgiu.

Balzame esančių fosfolipidų vaidmuo – ypatingas. Jie saugo odą nuo išsausėjimo ir nuolat drėkina ją, atnešdami į giliuosius odos sluoksnius riebaluose ir vandenyje tirpstančių medžiagų. Fosfolipidai prolonguoja(prailgina) kitų balzame esančių aktyviųjų medžiagų veikimą, atkuria odos medžiagų apykaitą ir jos apsaugines funkcijas. 

Bisabololis – tai viena iš aktyviausių medžiagų, esančių ramunėlių aliejaus sudėtyje. Šalina odos uždegimo ir jos dirglumo požymius, ramina odą ir skatina ląstelių regeneracijos procesus. 

Alantoinas drėkina ir minkština odą, aktyvina žaizdų gijimą ir epidermio ląstelių atsinaujinimą.

Morkų (sėklų) aliejus – vienas iš geriausių brandžiai odai tinkančių aliejų. Drėkina odą, saugodamas ją nuo ankstyvo senėjimo, palaiko prakaito ir riebalinių liaukų funkcijas. Rekomenduojamas sausos, pleiskanojančios, pažeistos ir dirglios odos priežiūrai, nudegimų, žvynelinės ir egzemų gydymui. Turi daug vitaminų A ir E.

Vitaminas E (tokoferilacetatas) – stiprus antioksidantas. Jis stiprina ląstelių membranas, lėtina odos senėjimą, aktyvina odos kvėpavimą ir kraujotaką, drėkina ir minkština odą, šalina uždegimų ir dirglumo požymius.

Vitaminas A (retinilpalmitatas) – antioksidantas. Lėtina odos senėjimą, reguliuoja kolageno sintezę, skatina ląstelių regeneraciją, didina odos tamprumą ir lygina smulkias raukšleles, drėkina odą ir apsaugo ją nuo sausumo ir sušiurkštėjimo, didina odos imunitetą ir stabilizuoja jos barjerines funkcijas. 

Naudojimas: Kelis kartus per dieną tepti ir švelniai įtrinti pažeistas vietas iki klinikinio pagerėjimo.